luni, 1 septembrie 2014

Pagini cu suflet pentru fiecare!

Lectura este acel lucru minunat ce ne deschide nenumaratele cai catre cunoastere, si mai ales catre lumi neexplorate pana acum.
Stiu ca veti zice ca ati mai auzit expresia asta de o mie de ori pana acum, dar totusi este 100% adevarata. Din nefericire insa, tot mai putine persoane cauta sa acceseze aceste „porti” numite carti, prin intermediul carora pot patrunde adanc in minunatele taine ale universului nostru, sau de ce nu , in alte universuri cu totul noi...

Dar pentru a raspandi vestea despre aceste „porti magice”, este nevoie de persoane care au explorat in lung si-n lat cararile nesfarsite ale acestei lumi vaste a cartilor.
Iata ca din fericire avem doua astfel de „exploratoare” neinfricate, pe Lissa si pe
exploratoare ce s-au decis sa ofere tuturor ce inca n-au patruns inca misterele lecturii, cheitele de aur cu care pot deschide aceste „porti” magice.. Dar pentru a darui aceste cheite in numar cat mai mare, cele doua „exploratoare” au nevoie de ajutorul vostru, pentru ca bineinteles, voi cei care gasiti in lectura un mijloc de a va relaxa, voi cei care ati avut ocazia sa va intalniti cu micul Oliver Twist, cu celebrii hobiti care au facut tot posibilul sa distruga inelul aducator de necazuri, voi cei care faceti din lectura o pasiune, sunteti de asemenea niste mari exploratori ce au puterea de a schimba ceva.

Asa cum spuneam mai sus, cele doua fete sunt hotarate sa le ofere tuturor aceste „cheite”, acest lucru fiind posibil prin intermediul unui proiect pus la cale chiar de catre ele.
Proiectul isi propune sa promoveze lectura in cat mai multe moduri: distribuirea anumitor carti in scoli, distribuirea unor semne de carte frumos realizate prin diferite locuri (cum ar fi Mall-uri sau parcuri), si de ce nu, mici discursuri care sa aiba ca scop incurajarea tinerilor sa isi deschida mintea si sufletul catre taramul plin de vraja al cunoasterii.
Voi puteti ajuta acest proiect vorbind despre el prietenilor, colegilor, rudelor. Moduri de a raspandi aceste informatii exista, slava Domnului. Fie prin simpla comunicare face to face, fie prin nenumaratele cai ale internetului, cine doreste poate ajuta la promovarea acestui proiect care isi propune sa aduca o schimbare cat de mica in aceasta tara.

Deci, doar cu ajutorul vostru putem ajuta acest proiect sa prinda viata si sa se extinda. Doar cu ajutorul altor „exploratori” neobositi asa ca voi, putem sa le oferim si altora sansa de a incerca savoarea de neconfundat a lecturii.
Prin intermediul acesteia ne putem identifica cu diferitele personaje, astfel reusind sa ne privim pe noi insine ca-ntr-o oglinda, reusind sa ne corectam greselile.
Dupa parerea mea lectura este un lucru care n-ar trebui sa lipseasca nimanui, deoarece acest cuvant, „lectura”, inrameaza multe alte cuvinte: imaginatie, ascensiune intelectuala si sociala, explorare, cunoastere, si am mai putea mentiona multe alte cuvinte,, dar prefer sa ma opresc aici.

Asadar, datorita tuturor acestor mentionate anterior sunt de parere ca acest proiect chiar trebuie promovat cat mai mult. Pentru ca merita. Pentru ca cele doua initiatoare si toti cei care se implica doresc sa aduca o schimbare in bine. Pentru ca doar asa le putem arata si celorlalti cum este sa explorezi lumi nenumarate si nemarginite, si precum un cautator de comori, sa cauti in interiorul acestor lumi nenumaratele bijuterii ale cunoasterii.

Pun mai jos link-ul catre postarea de pe blogul Lissei, unde veti putea afla mai multe amanunte despre proiect:
http://welovethesimplelife12.blogspot.ro/2014/08/raspuns-la-scrisoarea-lui-tudor-chirila.html

3 comentarii:

  1. Ma bucur mult ca participi si tu la acest proiect :) Cu cat mai multi, cu atat mai bine.

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai sigur, cei care se pot implica in orice ar fi si pacat sa n-o faca. Doar implicandu-ne cat de putin, putem realiza ceva.

    RăspundețiȘtergere
  3. Scuze, cvroiam sa spun mai sus ca "Cei care se pot implica o pot face, si chiar ar fi pacat sa nu se implice", dar mi-a iesit o tocanita in comentariul anterior. Cred ca-i de la nostalgia asta de toamna.... :D

    RăspundețiȘtergere