duminică, 17 aprilie 2016

Să ne amintim totuşi, cat de umani putem fi....

Am să încep prin a spune că astăzi a fost o zi de-a dreptul minunată. Nu, nu s-a întâmplat nimic miraculos, nici n-am obţinut cine ştie ce premiu sau vreun alt lucru. A fost pur si simplu, o zi faină şi însorită, aşa cum este primăvara în mod normal. Şi, în mod normal, ar trebui să profităm cu toţii de astfel de momente. Cam aici voiam eu s-ajung de fapt....

Este foarte adevărat ca trăim intr-o eră a tehnologiei, o eră în care totul se derulează cu o viteză imposibil de imaginat, încât abia mai putem ţine pasul cu noile tendinţe in materie de modă, hrană, tehnologie etc.
Acest vârtej de informaţii, impreună cu interminabilele sarcini pe care le tot avem de îndeplinit, au început să ne cam prindă într-un fel de capcană, din care cu greu se mai poate ieşi. Iar această capcană nu-i nimic altceva decât minunata rutină de care ne tot plângem zi de zi, dar din nefericire cu mare greutate mai izbutim să ieşim din ea.
Cu toate acestea, „butonul de escape” se află undeva, acolo, aşteptând sa fie acţionat pentru un refresh binemeritat. Ce anume doresc să spun prin asta? De esti dormic să afli, citeste rândurile ce urmează, nu cred că vei regreta.

Asadar, menţionam in rândurile anterioare acel mic „buton” de evadare din rutină, acesta fiind nici mai mult, nici mai puţin decât..... RELAXAREA!
Prin relaxare nu mă refer doar la verbul „a sta” sau „a lenevi” (deşi nici asta nu e interzis dacă vă ajuta sa va destindeţi), ci orice activitate simţiti voi că vă face plăcere.
Este o zi senină şi însorită? Bucurati-vă din plin de ea! Mergeţi într-un parc, singuri, cu prietenii ori caţelul. Admiraţi copacii, cântecul păsărelelor, mireasma si cromatica florilor, staţi pe o bancă la discuţii cu prietenii, alergaţi, practicaţi orice sport vă face plăcere, destindeti-va!
Nici terasele nu-s de lepădat, cu atât mai fain fiind daca acestea servesc şi o îngheţată gustoasă.
Mie personal îmi priesc de minune plimbările in parc si in natură în general. Ca preferinţă în materie de parcuri ador herăstrăul, cu aleile lui spaţioase, cu pomii şi marea varietate de plante ce te anunţă imediat (prin miresmele răspândite în aer), că ai intrat pe teritoriul lor.. Ce sa mai spun de îngheţată, răcoarea lacului...... Daca doriti să experimentaţi cel puţin unul din aceste lucruri, acţionaţi acel mic buton de Escape şi cu siguranţă va veţi reîncarca din toate punctele de vedere.
Nici pentru zilele ploioase nu ducem lipsă de activitaţi: citiţi o carte bună, cântaţi la un instrument, savuraţi un ceai, ascultaţi muzică.

Mă opresc aici cu recomandările , căci activităţi poate găsi toată lumea dacă doreşte, un număr infinit aş indrăzni eu să spun. Doar timp să fie!
Şi că tot am pomenit cuvântul ăsta, „timp”.... Faceţi-va timp pentru activitaţile ce vă fac plăcere, măcar o dată pe săptămână. Fie că miroşiţi o floare, ciţiti ceva, vizitaţi un muzeu ori mergeţi in vizită la un prieten, toate aceste lucruri au menirea de a ne aduce aminte ca suntem incă oameni, că n-am devenit încă nişte roboţei, şi ca înca nu-i totul pierdut.
Timpul este pretios si nu în ultimul rând ireversibil, aşa că umpleti-l cu lucruri mici, ce vă fac să zâmbiţi. Vorba aceea: „Pic cu pic se face strop”.
În concluzie, nu mai pot spune decât atat: bucuraţi-vă din plin să fiţi oameni, şi aminţiti-vă că nu sunteţi niste automate Parcurile vă aşteaptă cu miresmele si pacea lor, carţile sunt nerăbdătoare sa va transporte intr-un infinit număr de lumi neexplorate până acum, şi câte şi mai câte...
ENJOY THE LIFE!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu